Informació Internacionalització L’editorial de maig per Jaume Roura “Seguim vetllant, com a empresaris, per l’ocupació”

L’editorial de maig per Jaume Roura “Seguim vetllant, com a empresaris, per l’ocupació”

El president de la UPM, en Jaume Roura, en l’editorial de maig comenta: “ja hem consumit un terç de l’any, amb la incertesa del futur, controlada la covid, i on tots teníem l’esperança de recuperar la normalitat, però aquesta segona etapa, amb una guerra ningú hi comptava. I ha provocat un increment de les energies afectant directament a totes les economies.

Des de les organitzacions empresarials, vetllem per trobar una sortida als desequilibris econòmics perquè les empreses puguin continuar funcionant i mantenint ocupació. Els polítics han d’escoltar les patronals, que som el progrés del país i això és el que també demanem.

Estem en plena negociació col·lectiva amb els sindicats, però el creixement inesperat de l’IPC, no ens ho posa pas fàcil. Des de la patronal UPM, entenem que els treballadors tenen grans dificultats econòmiques que s’han d’equilibrar, però les empreses també hem de poder cobrir-les per la seva continuïtat. I el moment cal afrontar-lo conjuntament amb els acords del 20-21 que representen una pujada salarial del 4%, i trobar un ajust, com reitero, pel 2022.

Un dels reptes que també estem treballant a fons es basa en promoure els cursos de formació, perquè es puguin cobrir les necessitats d’ocupació de les empreses amb personal format. I com sempre, seguirem defensant el teixit empresarial i laboral”.