Informació Internacionalització L’editorial d’abril per Jaume Roura “Tanquem un trimestre i veiem molta preocupació”

L’editorial d’abril per Jaume Roura “Tanquem un trimestre i veiem molta preocupació”

El president de la UPM, en Jaume Roura, en l’editorial d’abril comenta que es tanca el primer trimestre del 2022 amb molta preocupació i incertesa: “Tots teníem l’esperança d’entrar d’una vegada cap a una recuperació de la normalitat, però aquesta guerra Rússia-Ucraïna, amb la invasió de Putin al país veí, ens ha posat a tota Europa en una situació de retrocés. I els anys 2020 i 2021 que tots volem deixar enrere i oblidar-los, sembla que es resisteixen.

Estem afrontant moments complicats: els alts costos energètics, la falta de productes i per arreglar l’alt increment de l’IPC a punt de veure els dos dígits. Un fet totalment impensable, i vist en anys que ja havíem oblidat. I aquest és un tema perillós que necessitem una bona reacció dels governants, tant d’Espanya, Catalunya i sobretot, de la Unió Europea.

D’altra banda, la negociació col·lectiva ens situa en un difícil moment. Haurem d’imposar el sentit comú per arribar a acords, cosa que els sindicats no ajuden gaire, però treballarem per arribar a l’acord més just per ambdues bandes tenint en compte el context actual. Les comissions negociadores estan treballant per trobar una solució suportable per a les empreses, sense oblidar que els treballadors necessiten també afrontar aquesta inflació que patim tots. I és per això que hem d’arribar a acords.

Necessitem també ajudes per rebaixar la pressió fiscal, i des de les institucions CEOE, Foment del Treball conjuntament treballem perquè això sigui possible”.