Recull de premsa NO a la retroactivitat en la supressió de bonificacions a la contractació

NO a la retroactivitat en la supressió de bonificacions a la contractació

Hem fet arribar a Mariano Rajoy i a Fátima Bañez,la nostra disconformitat en la supressió de les bonificacions dels contractes, així com l’impacte que tindrà aquesta mesura a les microempreses i pimes.

Hem fet arribar al president del Govern, Mariano Rajoy i  a la Ministra de Treball i Seguretat Social, Fátima Bañez, la nostra disconformitat amb la decisió del Govern de suprimir les bonificacions dels contractes, així com fer-los coneixedors de l’impacte que tindrà aquesta mesura a partir d’aquest mes de setembre en les empreses i, en especial, a les microempreses i pimes.

La conseqüència directa que patirem aquest mateix mes de setembre és l’increment dels costos salarials que haurem d’assumir les empreses amb persones treballadores bonificades. Un sobre cost que cap empresa contemplava per aquest exercici i que donada la situació econòmica i empresarial que estem vivint agrava i dificulta encara més aquest esforç diari del “fer empresa”. Hem denunciat també que algunes empreses no podran assumir aquest sobre cost i, per tant, és probable que hi hagi una baixada dels ingressos per cotitzacions socials i que augmenti la despesa en protecció social per un possible augment de l’atur.

Des de la Cecot hem exigit al Govern que la mesura s’apliqui únicament a noves contractacions i respecti els compromisos adquirits entre empreses i treballadors abans del mes de juliol.

Us mantindrem informats de la resposta del Govern a la nostra reclamació.

Us enllacem aquí el text de la nota de premsa que hem fet arribar avui als mitjans de comunicació denunciant aquesta situació i que explica amb més deteniment les conseqüències d’aquesta mesura.