Informació Internacionalització Creació d’un grup d’exportació en destí pel mercat d’Iran

Creació d’un grup d’exportació en destí pel mercat d’Iran

Iran presenta interessants oportunitats comercials per la mida del seu mercat: més de 60 milions d’habitants, l’existència d’abundants fonts energètiques a baix cost, la seva mà d’obra competitiva i relativament qualificada, el procés de desenvolupament i modernització de la seva economia i el seu potencial de creixement, la menor penetració comercial relativa dels nostres principals competidors, l’augment dels preus del petroli d’aquests últims anys ha generat una major capacitat de demanda, etc.

 

Existeixen oportunitats en pràcticament tots els sectors, però podrien destacar-se alguns, a part dels que estan directament relacionats amb el petroli i el gas:

  • Automoció i components: aquest sector ofereix grans possibilitats des del subministrament de maquinària, peces, transferència de tecnologia o producció en el país.
  • Màquina eina: Iran és un dels principals destins de les exportacions espanyoles del sector a la regió.
  • Màquina d’envàs i embalatge: la necessitat de millorar la presentació dels articles produïts en el país crea bones oportunitats de subministrament de maquinària d’empaquetat, envàs i embotellament.
  • Màquina per a obres públiques i mineria: el TPQD preveu aprovar grans projectes d’obres públiques i explotacions mineres. En ambdós sectors existeixen possibilitats de subministrament de maquinària i béns d’equip.

La participació en un Grup d’Exportació en Destí (G.E.D.) permet a les empreses participants (de 4 a 5 empreses) accelerar, amb una despesa reduïda, la seva introducció en un mercat. Per fer-ho, compten amb un professional resident en el país de destí, que treballa únicament per a les empreses del grup. Les despeses que es generen són compartides i, a més a més, compten amb un ajut del 50% per part d’ACC1Ó CIDEM l COPCA.

En el cas del Grup d’Exportació en Destí a IRAN que s’està creant, es comptarà amb l’experiència d’un professional que ja ha dirigit altres grups en els darrers anys.

És per això que creiem que aquesta acció és d’interès per a les empreses que vulguin consolidar la seva presència en el mercat d’Iran, gaudint dels serveis d’un bon professional introduït en el mercat, i amb unes despeses reduïdes.

Les empreses interessades en participar en un Grup d’Exportació en Destí (G.E.D.) o en rebre més informació poden posar-se en contacte amb: Josep M. Campanera cexteriormetall@cecot.es o Helena Salsas helena.salsas@cecot.es al telèfon 902 93 40 60 o emplenar el formulari clicant aquí.

ASSESSORAMENT COMERÇ EXTERIOR METALL
Sr. Josep M. Campanera
Tel. 902 93 40 60
cexteriormetall@cecot.es