Informació Internacionalització Creació d’un grup d’exportació en destí pel mercat d’Aràbia Saudita

Creació d’un grup d’exportació en destí pel mercat d’Aràbia Saudita

Els principals sectors d’interès d’aquest mercat són el d’equips per a la manipulació de fluids; el de tractament i dessalinització d’aigua – ja que l’Aràbia Saudita és el major productor i consumidor mundial d’aigua dessalinitzada (el 30% mundial) – i el de producció d’energia.

D’altra banda, la repatriació de capital saudita, rescatat de fons occidentals immersos en la crisi i per un valor estimat de 26 bilions de dòlars, fan que el mercat de la construcció a Aràbia Saudita sigui també un pol d’atracció important.

Una altra dada interessant a tenir en compte és l’ambiciós pressupost que el govern saudita ha aprovat per al 2009, on la major despesa anirà a parar a sanitat i educació, pel que es considera que aquests dos sectors tindran també una gran demanda.

Respecte els productes de consum, el major interès es centra en revestiments i paviments ceràmics, mobiliari de la llar i oficina; il·luminació; tèxtil de la llar; productes d’alimentació, i productes farmacèutics i de laboratori.

La participació en un Grup d’Exportació en Destí (G.E.D.) permet a les empreses participants (de 4 a 5 empreses) accelerar, amb una despesa reduïda, la seva introducció en un mercat. Per fer-ho, compten amb un professional resident en el país de destí, que treballa únicament per a les empreses del grup. Les despeses que es generen són compartides i, a més a més, compten amb un ajut del 50% per part d’ACC1Ó CIDEM l COPCA.

En el cas del Grup d’Exportació en Destí a Aràbia Saudita que s’està creant, es comptarà amb l’experiència d’un professional que ja ha dirigit altres grups en els darrers anys.

És per això que creiem que aquesta acció és d’interès per a les empreses que vulguin consolidar la seva presència en el mercat d’Iran, gaudint dels serveis d’un bon professional introduït en el mercat, i amb unes despeses reduïdes.

Les empreses interessades en participar en un Grup d’Exportació en Destí (G.E.D.) o en rebre més informació poden posar-se en contacte amb: Josep M. Campanera cexteriormetall@cecot.es o Helena Salsas helena.salsas@cecot.es al telèfon 902 93 40 60 o emplenar el formulari clicant aquí.

ASSESSORAMENT COMERÇ EXTERIOR METALL
Sr. Josep M. Campanera
Tel. 902 93 40 60
cexteriormetall@cecot.es