Recull de premsa Amb qualsevol escenari possible post 20D, els empresaris i empresàries continuarem fent empresa

Amb qualsevol escenari possible post 20D, els empresaris i empresàries continuarem fent empresa

Davant d’uns resultats que no donen la majoria absoluta a cap dels partits, caldrà apostar per la cultura del diàleg per tal d’aprofundir en les reformes econòmiques i reforçar la creació d’ocupació.

Després dels resultats de les eleccions a les Corts Generals espanyoles celebrades el passat diumenge 20 de desembre, des de la patronal catalana Cecot valorem com a fet positiu l’alt nivell de participació en aquestes eleccions, amb un increment de més d’un 5% de la participació al conjunt de Catalunya.

Una participació que, per cert, és el reflex d’una situació a nivell social i econòmic del país, encara convulsa, però el fet de que la participació hagi augmentat demostra que en els darrers anys la cultura política i econòmica de la població ha anat creixent sortosament per al país. Amb aquests resultats de participació aflora l’oportunitat d’avançar en la millora de la qualitat democràtica del nostre país, que venim reclamant com a element de confiança pel creixement econòmic.

Amb els resultats obtinguts pels diferents partits, cal que es busquin acords el més aviat possible per facilitar la investidura i un govern estable que garanteixi el camí de la recuperació econòmica. Amb tot, i davant d’uns resultats que no donen la majoria absoluta a cap dels partits, caldrà apostar per la cultura del diàleg per tal d’aprofundir en les reformes econòmiques i reforçar la creació d’ocupació.

Al nou Govern i als partits que conformaran l’arc parlamentari, els demanem coratge polític per tirar endavant reformes, realitzant els acords necessaris i cercant el màxim consens possible per tal de dur-les a terme amb èxit, conjuntament amb les organitzacions de representació empresarial. Unes reformes que no només es centren en l’àmbit estatal sinó que també té en compte les reformes pendents a nivell europeu.

Recuperant la necessitat de reformes a nivell estatal i, tenint en compte els resultats de les eleccions a Catalunya i la resta de l’estat, caldrà avançar en el diàleg entre Catalunya i Espanya per tal de trobar una solució a l’actual situació política.

No obstant, en qualsevol escenari, des d’aquesta entitat afirmem que els empresaris i empresàries continuaran treballant per fer empresa i per fer un país més competitiu i socialment cohesionat. I esperem màxima receptivitat per part del conjunt de les forces polítiques.

Amb tot hem recordat als partits polítics que tenen sobre la taula un document de 187 mesures i propostes empresarials que els vam facilitar abans d’eleccions, i instem al nou govern entrant a impulsar un nou pacte i un compromís a nivell nacional per emprendre les grans reformes que han quedat pendents