Recull de premsa Els Plans Generals de l’Estat penalitzen Catalunya

Els Plans Generals de l’Estat penalitzen Catalunya

L’incompliment reiterat d’obligacions, ens porta a qüestionar l’autoritat de les Administracions Públiques que són molt estrictes amb empreses i ciutadans però molt permisives respecte de les seves pròpies obligacions.

Des de la patronal Cecot veiem amb molta preocupació els Pressupostos Generals de l’Estat presentats pel Ministre Montoro, pel que fa referència a Catalunya, l’Estat torna a incomplir les seves obligacions vers Catalunya en relació a la Llei orgànica de l’Estatut d’Autonomia.

Podem arribar a entendre que el Govern justifiqui la reducció del dèficit públic com a eix principal en l’elaboració d’aquests pressupostos però insistim en la necessitat de complir amb els compromisos adquirits que a dia d’avui suposen la pèrdua de prop de 1000 milions d’euros en els dos últims anys per Catalunya, segons la disposició addicional tercera dels pressupostos del 2009-2010, i això té una repercusió directa en la reactivació econòmica del nostre país. Catalunya suposa el 20% de les exportacions espanyoles, no té sentit deixar d’invertir en territoris amb capacitat per innovar i exportar.

La contribució de Catalunya al PIB espanyol és del 18% i des de la Cecot considerem que la retallada en els PGE no té en compte el pes relatiu de Catalunya a l’hora de plantejar la reducció d’inversió (una inversió només de l’11,1% a Catalunya per aquest any)  i concretament en obra pública i infraestructures. Aa més de ser injustes, les retallades en aquest capítol suposaran la destrucció d’ocupació en el sector de l’obra pública i endarreriran encara més la reactivació econòmica que podrien comportar les infraestructures indispensables de connexió amb el port i l´aeroport de Barcelona, entre altres.

L’incompliment reiterat d’obligacions dels Governs vers l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, ens porten  a qüestionar l’autoritat de les Administracions Públiques que són molt estrictes amb empreses i ciutadans però molt permisives respecte de les seves pròpies obligacions. A les empreses o ciutadans no ens permeten fer moratòries de dos anys en les obligacions tributàries.