Informació Internacionalització La UEM ha organitzat una missió comercial a Rússia i Azerbaidjan (del 30 de març al 5 d’abril de 2014)

La UEM ha organitzat una missió comercial a Rússia i Azerbaidjan (del 30 de març al 5 d’abril de 2014)

 La missió dirigida a empreses del metall, tindrà lloc del proper 30 de març al 5 d’abril.

 Terrassa, 12 de febrer de 2014. La Unió Empresarial Metal·lúrgica, adherida a la patronal Cecot, ha organitzat juntament amb altres patronals del sector, una missió comercial a Rússia, un país que té una gran riquesa de recursos naturals (petroli, gas natural i metalls), que és el país més gran del món i el 9è major mercat mundial en població (143 milions d’habitants).

Rússia gaudeix d’una ubicació geogràfica estratègica per fer negocis, podent establir-se com centre de distribució cap a països propers d’Europa i Àsia. Al mateix temps existeix una creixent demanda de productes de qualitat i de disseny, impulsada per la sofisticació en els gustos dels consumidors de classe alta, així com per una emergent classe mitjana.

El seu creixement econòmic va ser del 3,6 % el 2012 i 3,8 % el 2013, i al 2012 es va unir a l’Organització Mundial del Comerç. Paral·lelament s’han enfortit els llaços econòmics amb els països de l’espai ex soviètic a través d’una unió duanera amb Bielorússia i Kazakhstan. La maquinària i els béns d’equip industrials conformen una tipologia de productes amb fort potencial de demanda, donada l’obsolescència de la dotació de béns d’equip i components, especialment en la indústria energètica i extractiva del petroli.

D’altra banda, Azerbaidjan, amb un creixement del PIB del 6% previst pel 2014, compta amb unes sanejades finances gràcies a la l’abundància de recursos naturals com el petroli o el gas natural. Compta amb treballadors qualificats, i està en ple desenvolupament de línies de subministrament d’energia a Europa.

Les empreses participants en la missió comptaran amb una agenda de contactes personalitzada, d’acord als seus productes i les seves necessitats al mercat. I es podran beneficiar d’un ajut d’ACCIÓ, gestionat pel PLAMETALL.

Aquesta missió comercial s’emmarca dins del Pla per a la Internacionalització del Sector del Metall –PLAMETALL (www.plametall.cat)- que promouen de forma conjunta les patronals del metall de Terrassa (UEM), Sabadell (CM), Barcelona (UPM) i Hospitalet de Llobregat (UPMBALL), i comptarà amb la col·laboració d’Inverest a Rússia i Azerbaidjan.