Informació Internacionalització Creació d’un grup d’exportació en destí pel mercat de Turquia

Creació d’un grup d’exportació en destí pel mercat de Turquia

CREACIÓ D’UN GRUP D’EXPORTACIÓ EN DESTÍ
PEL MERCAT DE TURQUIA

PER QUÈ TURQUIA?

Turquia, amb 73,7 milions d’habitants, va presentar la major taxa de creixement del món durant el primer trimestre del 2011.

Segons les dades publicades per l’Institut d’Estadística Turc -TurkStat-, el PIB de Turquia va créixer un 11% el primer trimestre de l’any 2011, en comparació amb el mateix trimestre de l’any anterior. Amb aquesta xifra, el país desafia les previsions d’alentiment de la seva economia per al 2011, després d’haver crescut un 8,9% el 2010.

Turquia es va consolidar d’aquesta manera com el país amb un creixement més gran a nivell mundial, per davant d’Argentina -amb 9,9%- i de la Xina -amb 9,7%-.

El creixement econòmic va ser principalment impulsat per la distribució i el comerç (augment del 17,2%), la construcció (14,2%) i altres sectors com l’energètic, les comunicacions i el transport.

El Banc Mundial confirma que l’economia turca ha demostrat la seva solidesa gràcies a les reformes efectuades des del 2001 entre les quals destaquen la consolidació fiscal, un Banc Central independent, un règim de moneda flotant, la instauració d’objectius d’inflació controlada i les millores en la supervisió bancària.

Actualment, Turquia és un país amb una important base industrial que suposa el 25% del PIB; l’agricultura manté un pes important (11,3%), la construcció és responsable només del 3,6%, mentre que el sector serveis és el més important amb un 60,1% del PIB.

A QUI VA DIRIGIT EL GRUP D’EXPORTACIÓ EN DESTÍ?

Aquesta iniciativa va adreçada a empreses catalanes que tinguin com a objectiu introduir-se en el mercat turc, tant sigui per vendre els seus productes (via agents, distribuïdors locals o amb estructura pròpia), com per a cercar socis o implantar-se industrialment.

AVANTATGES DE PERTÀNYER A UN GRUP D’ EXPORTACIÓ EN DESTÍ

La participació en un Grup d’Exportació en Destí (G.E.D) permet a les empreses participants (de 4 a 8 empreses) accelerar, amb una despesa reduïda, la seva introducció en un mercat objectiu. Per a fer-ho, compten amb un professional resident en el país de destí, que treballa per a totes les empreses del grup. Les despeses que es generen són compartides i, a més a més, es sol·licitarà a ACC1Ó un ajut del 50% per les despeses subvencionables.

En el cas del Grup d’Exportació en Destí a TURQUIA que s’està creant, es comptarà amb la perícia d’un professional amb experiència en la introducció d’empreses espanyoles en el mercat turc.

És per això que creiem que aquesta acció és d’interès per a les empreses que vulguin consolidar la seva presència en el mercat de Turquia, gaudint dels serveis d’un bon professional introduït en el mercat i amb unes despeses reduïdes.

INSCRIPCIÓ I INFORMACIÓ

Inscripcions a traves de l’URL:

Per a qualsevol dubte que us pugui sorgir contacteu amb l’assessor:

SERVEI D’ASSESSORAMENT DE COMERÇ EXTERIOR – SECTOR METALL
Sr. Josep M. Campanera i Sra. Victòria Gonzàlez
cexteriormetall@cecot.org
Telf. 93 736 60 06

Cercador

image Banner – Club descomptes Energia
image Banner – Reempresa Metall
image Banner – Reconeixements
image Banner – Banco Santander
image Acció
image Banner – FC Formació